fbpx
4.9 C
Delfzijl
donderdag 02 april 2020
Home Evenementen Ruim duizend deelnemers tijdens zonnige maar koude Zeemijlenloop Delfzijl

Ruim duizend deelnemers tijdens zonnige maar koude Zeemijlenloop Delfzijl

Delfzijl – De 7e editie van de Zeemijlenloop Delfzijl afgelopen zondag was een groot succes. Er deden deze editie 1045 deelnemers mee.

Het weer werkte de organisatie van het hardloopevenement erg mee. Waar de afgelopen week werd gevreesd voor regen en harde wind was het aangenaam hardloopweer. De zon scheen volop en er stond een herfstwindje. Dat was dan ook te merken aan het aantal deelnemers. Velen schrijven zich op zondag 28 oktober zelf in. Het startschot werd gegeven door wethouder Jan Menninga van de gemeente Delfzijl.

De organisatie was genoodzaakt om de route door werkzaamheden iets aan te passen. Dit werd niet door de deelnemers als storend ervaren. Er werd zelfs gesproken over een verbetering van de route. Ook de provinciale toplopers wisten de weg naar de havenstad te vinden.

De lokale favoriet Maurice Smit kon zijn verwachtingen waarmaken en werd 2e overall. Hij werd vlak voor de finish nog ingehaald door Alwin Heijting. De Zeemijlenloop staat bekend om een mooi maar pittig parcours en dat konden de deelnemers ook dit jaar ervaren. Zelfs de fietsers die bij de voorste lopers meereden hadden het er soms moeilijk mee. Maurice Smit en Sariena Evertsz werden net zoals vorig jaar de snelste Delfzijlsters. Bij de dames was het duidelijk dat er dit jaar een andere winnaar zou komen. Alle voorgaande edities waren gewonnen door Jessica Oosterloo. Echter, zij moest door een blessure afhaken. Eline Glas legde dit jaar beslag op de 1e plaats bij de dames. Bij de bedrijventeams was de eerste plaats dit jaar voor makelaarskantoor Brandsma-De Jong.

Ook de allerjongste hardlopers konden hun hart ophalen bij de Zeemijlenloop. De peuter- en kidsrun werd goed bezocht en kon op veel aanmoedigingen rekenen. Ook zij genoten van het zonnige en droge weer en gingen na afloop met een unieke medaille naar huis.

Advertenties