3.5 C
Delfzijl
9 maart 2021 06:07

Ruim acht ton subsidie voor versnelling woningbouw en herstructurering

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021

Groningen – De provincie Groningen stelt -samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties- een subsidie beschikbaar van ruim acht ton voor versnelling van de voorfase van de woningbouw en herstructurering. Het gaat nadrukkelijk om de planvorming en alles wat daarvoor nodig is, niet om de uitvoering van woningbouw en/of herstructurering zelf.

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken: “Er is in de provincie Groningen sprake van krapte op de woningmarkt, zowel kwalitatief en kwantitatief. Voor veel mensen is het moeilijk om een goede, betaalbare woning te vinden. Het is dus belangrijk dat er zo snel mogelijk nieuwe woningen worden gebouwd. Met deze subsidie kunnen we aan de voorkant de woningbouw versnellen en ervoor zorgen dat het gemakkelijker wordt voor Groningers om een passende woning te vinden.”  

Woningtekort verkleinen
De subsidieregeling is bedoeld voor gemeenten en start per 11 februari 2021. De provincie en het ministerie hebben met deze subsidie als doel om het huidige woningtekort zo snel mogelijk te verkleinen, zodat alle Groningers een woning die bij hen past kunnen vinden.

Tijdwinst
Met deze subsidie kunnen gemeenten tijdwinst boeken in de planvorming en daarmee ook in de uiteindelijke oplevering van woningen.

Van weilanden naar binnenstedelijk
Woningbouw- en herstructureringsprojecten worden steeds complexer, waardoor ook de planvorming steeds meer aandacht vraagt. Dit heeft onder andere te maken met de locaties waar wordt gebouwd. In het verleden werd voornamelijk gebouwd op weilanden, tegenwoordig meer en meer binnenstedelijk. In een bestaande bebouwing zijn eisen op het gebied van milieu, verkeer en geluid lastiger uit te voeren.

Ondersteuning gemeenten

Complexe projecten vragen meer voorbereiding en bij die voorbereiding ondersteunen de provincie en het ministerie de Groninger gemeenten. Door het beschikbaar stellen van ruim acht ton, kunnen gemeenten professionals inhuren die hen helpen de problemen waar zij tegenaan lopen op te lossen.

Aanvragen
Gemeenten kunnen de subsidie ‘Flexpool versnelling voorfase woningbouw provincie Groningen’ per 11 februari 2021 aanvragen via de provinciale website

Volg ons op

10,968FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen

Populaire berichten