2.9 C
Delfzijl
11 april 2021 10:05

Ruim 800 vrijwilligers zetten zich in voor het landschap van Groningen

KlussenKlussen
Vaker kopenVaker kopen
AutoAuto
ComputerComputer
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Mode 2021Mode 2021
StudieboekenStudieboeken

Regio – Ruim 800 deelnemers in de provincie staken zaterdag 2 november de handen uit de mouwen tijdens de 19de editie van de Natuurwerkdag. Op 36 zeer verschillende locaties gingen jong en oud, samen met vrienden, familie, buren en dorpsbewoners aan de slag in het Groningse landschap. Een mooie groene traditie op de eerste zaterdag van november.

Wethouder Harmannus Blok van gemeente Het Hogeland gaf samen met bestuursvoorzitter Albert Rodenboog van Landschapsbeheer Groningen vanochtend het startschot in Zuidwolde. Daar zijn vandaag op diverse locaties 23.000 bloembollen uitgezet en gepoot ten behoeve van de biodiversiteit. Het thema van dit jaar.

Van stad tot ommeland werden de handen uit de mouwen gestoken. Dit jaar werd op vele locaties samengewerkt met scouting. Met de scouts werden takkenrillen gemaakt, zodat egels, muizen en kleine vogels zich in de wintermaanden kunnen verschuilen. Dit jaar zijn vele terreinen ook verrijkt met insectenhotels, waar het hele jaar door gebruik van wordt gemaakt door talloze soorten insecten.   

De Natuurwerkdag is inmiddels in heel Nederland een begrip op de eerste zaterdag van november. Duizenden vrijwilligers geven samen met diverse groene organisaties een belangrijke impuls aan het landschap. Zagen, snoeien, knotten, zeisen, werkzaamheden die erop gericht zijn het landschap aantrekkelijker en leefbaarder te maken voor mens en dier.

Natuur verbindt
Bestuursvoorzitter Albert Rodenboog  van Landschapsbeheer Groningen, die vandaag ook is gaan seizen bij V.V. Tuinwijck in Stad, ziet ieder jaar weer hoe natuur en landschap mensen verbindt. Samen werken aan de leefomgeving geeft een extra impuls binnen de gemeenschap. “Met zijn allen houden we het Groningse landschap mooi!”

De Natuurwerkdag is mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij en is een initiatief van LandschappenNL. In de provincie Groningen neemt Landschapsbeheer Groningen de organisatie voor haar rekening.

Volg ons op

11,056FansLike
1,424VolgersVolg
5,280VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
AutoAuto
KlussenKlussen
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten