9.9 C
Delfzijl
25 februari 2021 11:25

NEC Delfzijl wint in uitwedstrijd met 0-2 tegen FC Wolvega

Wolvega – NEC Delfzijl 1 heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen FC Wolvega gewonnen. Ondanks diverse kansen wist de thuisploeg niet tot scoren te komen.

In de openingsfase wist de thuisploeg de bovenliggende partij te zijn, maar tot serieuze kansen kwam het niet. Na net geen 20 minuten spelen volgde het eerste schot vanuit Delfzijl haar kant, maar namens Wolvega wist Grevelink deze simpel te redden. Vijf minuten later leek het even op een penalty voor de Friese ploeg; Boy Vledder werd door één van de spelers van NEC Delfzijl onderuit getrokken in de zestienmeter.

In de counter wist NEC Delfzijl dicht bij de openingsgoal te komen. Een knap schot door Arjen Klasens, werd door de Wolvegaster keeper vakkundig tegengehouden. Uit een lage voorzet vanuit links wist Ennaciri dan toch de ploeg uit Delfzijl op voorsprong te helpen met een ‘’doelpunt uit het boekje’’.

De tweede helft werd geopend door een kans voor Wolvega, maar de voorzet van De Ruiter op Kramer mistte de snelheid om tot een serieuze kans te ontplooien. Na 56 minuten spelen opnieuw een goede kans voor FC Wolvega, maar de vrijetrap vanaf twining meter werd vakkundig uit de lucht gehaald door de Delfzijlster doelman.

Slechts twee minuten later wist Quirijn Boelens namens NEC Delfzijl een corner te verzilveren, wat de stand naar de 0-2 bracht. Ruim twintig minuten spelen later volgde bijna de derde goal van NEC Delfzijl, maar invaller Reyli Albertus schoot voor leeg goal over de bal heen.

Na negentig minuten spelen bleek het voor Delfzijl een revanche op de 2-3 nederlaag van vorige week. Uit tegen Wolvega greep de ploeg met dank aan Ennaciri en Boelens de winst met een eindstand van 0-2.

Volg ons op

10,924FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten