10.9 C
Delfzijl
13 mei 2021 21:49

Ruim 6000 stemmen binnen voor genomineerden Noord-Groninger Sportgala

Delfzijl – Het gaat goed met de stemronde voor de vijfde editie van het Noord-Groninger Sportgala. Er zijn inmiddels meer dan 6000 stemmen geteld. Het gala vindt plaats op vrijdag 9 februari in Theater De Molenberg in Delfzijl. Tijdens de verkiezing van de sportman-, sportvrouw, sporttalent en sportploeg van het jaar vindt tevens een optreden plaats van de band Ancora.

Het bestuur van de Stichting EemsmondSport Delfzijl, organisator van het Noord-Groninger Sportgala, zet momenteel de laatste puntjes op de i voor de lustrum-uitgave. ‘Alles loopt op rolletjes en hoewel het niet nodig was om een stoel te reserveren, hebben zich nu al enkele honderden mensen aangemeld. Dat is mooi voor de sporters en voor onze muzikale act’, zegt voorzitter Nanko Kiel. Onder de genodigden bevindt zich een aantal winnaars van vorige edities.

In verhouding tot vorig jaar hebben meer mensen een stem op een van de sporters uitgebracht en kan volgens het bestuur vastgesteld worden dat er nog steeds een stijgende lijn zit in de animo voor de verkiezing.

De stichting is erg blij met de steun van de gemeenten Delfzijl, Appingedam, Loppersum en Eemsmond, wiens sportwethouders alle vier op het gala aanwezig zullen zijn. Sterker nog, zij zijn onderdeel van de prijsuitreiking. Miss EemsmondSport Sanne Vast zal hen assisteren bij het overhandigen van de prijzen en de bloemen. Een verloting met fraaie prijzen moet het voor de liefhebber nog wat interessanter maken om naar De Molenberg te komen.

EemsmondSport heeft de laatste jaren een enorme vlucht doorgemaakt. De website van de stichting trekt steeds meer bezoekers. Het bestuur benadrukt dat EemsmondSport alleen maar kan groeien dankzij de inzet van de vrijwilligers. ‘Zonder hen zijn we nergens en daar zijn we ze dan ook ontzettend dankbaar voor’, aldus Kiel.

De presentatie van het sportgala is in handen van Theo Sikkema en G-voetbal Eemsmond wordt tijdens het programma door de stichting in het zonnetje gezet.

Het Noord-Groninger Sportgala begint 9 februari om 20.30 uur. De zaal gaat om 19.30 uur open. Stemmen kan nog tot en met woensdag 7 februari.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,292VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
DierDier
TuinTuin
KlussenKlussen

Populaire berichten