fbpx
12.8 C
Delfzijl
donderdag 09 juli 2020
Home Evenementen Ruim 200 belangstellenden voor concert Toonkunstkoor Delfzijl in de Nicolaikerk

Ruim 200 belangstellenden voor concert Toonkunstkoor Delfzijl in de Nicolaikerk

Appingedam – Afgelopen zaterdag 30 november gaf het Toonkunstkoor Delfzijl een concert voor ruim 200 belangstellenden in de Nicolaikerk in Appingedam.

In de provincie Groningen bestaan slechts een tweetal koren waaraan het predicaat toonkunstkoor is toegekend. Een van deze koren is het Toonkunstkoor Delfzijl. Deze naam dekt niet geheel de lading want de leden komen uit de hele provincie Groningen.

Het koor stelt zich ten doel de wat grotere klassieke werken uit te voeren. Zo ook afgelopen zaterdag in de Nicolaikerk, onder leiding van dirigent Vincent Hensen-Oosterdijk, o.a. een uitvoering werd gegeven van de Messe Solennelle de Sainte Cecile van de componist Gounod. Het koor kan daarbij rekenen op een trouw publiek, dat ook zaterdag genoten heeft van deze mis en van twee werken van Mendelssohn, waaronder de bekende Psalm 42. De begeleiding door een vleugel en een harmonium gaf een heel aparte klankkleur.

Een volgend project staat al weer op stapel. Op 4 mei zal het koor, na afloop van de dodenherdenking, in de Nicolaikerk een concert geven van het Requiem van de Gabriel Faure. Dit ter viering van 75 jaar bevrijding. Hierbij is het de bedoeling ook andere zangers de gelegenheid te geven mee te zingen. Dit kan als projectzanger, die vanaf februari de reguliere repetities gaat bijwonen of als men het stuk al eens heeft gezongen, alleen in de maand april mee te repeteren.

Advertenties