fbpx
6.7 C
Delfzijl
zaterdag 29 februari 2020
Home Algemeen Aanleg nieuw dorpsplein Meedhuizen begonnen

Aanleg nieuw dorpsplein Meedhuizen begonnen

Meedhuizen – Het plein naast Dorpsherberg Lanting in Meedhuizen wordt omgetoverd tot een dorpsplein. Daarvoor werd maandagmiddag het startsein gegeven door wethouder Jan Menninga en Abel Nieveen voorzitter Stichting Dorpsherberg Lanting . De inwoners van Meedhuizen hebben, nadat de openbare ruimte van Meedhuizen de afgelopen tijd is aangepakt is vanuit het plan Verkeer en Meer, het plan opgevat het plein om te toveren tot centraal punt voor de activiteiten binnen het dorp.

Het plein is sinds de aanschaf van het dorpshuis in eigendom van bewoners binnen de stichting Herberg Lanting en met het dorpsplein wil men de ruimte benutten voor het organiseren van activiteiten. De totale investering voor het dorpsplein bedraagt ruim €165.000,00,-. De gemeente heeft ruim €25.000 beschikbaar gesteld om de plannen te realiseren.   

Een plein voor en door het dorp
“Het dorpshuis en dit plein nemen een centrale plek in Meedhuizen in. Voor de leefbaarheid in het dorp is het belangrijk om dit initiatief te ondersteunen. De betrokkenheid van de bewoners van Meedhuizen waardeer ik enorm, ze hebben samen de schouders eronder gezet en werken zelf mee aan de realisatie van het dorpsplein” aldus wethouder Jan Menninga. Voor de invulling van het plein hebben bewoners samengewerkt met de aannemer, een stedenbouwkundige en de gemeente Delfzijl.

Als alles volgens planning verloop is het plein voor de kerstdagen klaar.

Advertenties