5.4 C
Delfzijl
6 mei 2021 23:58

Rugbyers Phoenix revancheren zich op Drachten

Delfzijl – Nadat Phoenix de uit wedstrijd had verloren van Drachten. Was Phoenix op revanche uit. Op het zwaar begaanbare veld werd de eerste helft een strijd gevochten die aan beide kanten gelijk op ging. Geen van beide teams gaf 1 meter prijs en het spel verliep voornamelijk rond de middenstip. Deze strijd bleef gaande tot aan de rust.

Phoenix maakte een aantal tactische wissels. Dit was direct terug te zien in het spelbeeld van Phoenix. De delfzijlsters kwamen verder en dichterbij de tryline van de tegenstander. Het was Phoenix die de eerste punten op het scorebord wist te zetten na een penalty van Drachten. Deze werd keurig door de palen gekicked en bracht de stand op 3-0. Het duurde niet lang dat na een perfect uit gespeelde lijn werd de voorsprong vergroot naar 8-0.

Drachten liet het hier niet bij zitten en brak door de defensie van Phoenix. Het was de winger van Phoenix die een try saving tackel maakte en Drachten behoede van punten te scoren. Phoenix wist dat het nu alles op alles moest zetten om de score dermate te vergroten om overmacht te creƫren.

Na goed scrum werk wist Phoenix wederom dichterbij de try lijn van drachten te komen. De 3 kwarten lieten goed werk zien en scoorden nog een try waardoor de voorsprong vergroot werd naar 13-0. Enkele minuten later klonk het eind singnaal en Phoenix kon met opgeven hoofd het veld verlaten.

Volgende week speelt Phoenix thuis tegen de The Bulldogs. Kick-off 14.00 uur

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,290VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
KlussenKlussen

Populaire berichten