vrijdag 24 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Rugbyers Phoenix onderuit tegen de Bulldogs in Almere

spot_img

Almere – Ondanks de 48 – 20 nederlaag tegen de Bulldogs in Almere was de sportieve wedstrijd een genot voor de toeschouwers. Phoenix en de Bulldogs gingen de strijd aan met een leuke mix van ervaren spelers en jong talent. Beide ploegen wisselden scores af en pas in de slotfase werd het verschil gemaakt door de thuisploeg. Hierdoor verstevigde de Bulldogs de positie in de middenmoot op de ranglijst en blijft Phoenix bivakkeren in de onderste regionen van de derde klasse.

Het was vooraf duidelijk dat een gehavend Phoenix een moeilijke klus te wachten stond. Beide ploegen hebben de afgelopen jaren vaak stuivertje gewisseld qua winst en verlies en dit seizoen staan de Bulldogs hoger op de ranglijst. Het wedstrijdbeeld was enerverend. Beide ploegen speelden leuk rugby en hielden elkaar lang in evenwicht. Uiteindelijk waren het de Bulldogs die de eerste try van de middag wisten te maken. Een reactie van de ploeg uit Delfzijl liet niet lang op zich wachten en door een goed uitgespeelde aanval wisten de mannen uit Delfzijl in de verre hoek van het veld een mooie try te scoren. De thuisploeg nam het heft weer in handen en gaf dit niet meer weg.

De Delfzijlsters wisten echter wel zo nu en dan een speldenprik uit te delen. Wanneer een aantal kansen iets degelijker waren uitgespeeld had de wedstrijd zomaar weer een spannende strijd kunnen worden. Dit laatste was jammer genoeg niet het geval maar toch konden de mannen uit Delfzijl terugkijken op een niet verkeerde wedstrijd. Voor DRC Phoenix staan er dit seizoen nog vier wedstrijden op het programma. Handhaving voor de Delfzijlsters zal een moeilijke opgave worden dit seizoen. De ploeg grootste handicap momenteel is de grote afwezigheid van spelers door blessures.

Komende zondag staat voor Phoenix de thuiswedstrijd tegen de Groninger studenten op het programma.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
DierDier
AutoAuto

Populaire berichten