Rugbyers DRC Phoenix verliezen voor het eerst op eigen grond

Delfzijl – Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen de koploper van de competitie op het programma. Phoenix heeft sinds de verhuizing nog niet verloren op eigen grond. Eens moest het er toch van kopen, Zwolle liet zien waarom zij de eerste plaats verdienen in de competitie.

Phoenix heeft wat goed te maken want de vorige wedstrijd tegen Zwolle verliep in een nederlaag van 50-0. Voor de toeschouwers was het een prachtige wedstrijd om te bekijken want er werd goed gerugbyd. Het hele veld werd benut en beide teams probeerden op alle manieren om de eerste try te drukken. Door elkaar goed op te volgen, was het Zwolle die door de verdediging brak en de eerste try van de wedstrijd maakte. Niet veel later wist Zwolle wederom door de verdediging te breken en nog een try te scoren. Met een 0-12 achterstand moest Phoenix het hoofd goed omhoog houden om niet weer een grote nederlaag te begaan tegen Zwolle. Phoenix wist na veel terreinwinst de driekwarten te bereiken die door de verdediging van Zwolle braken en de eerste try voor Phoenix op het scorebord zette. Phoenix wist weer terug te komen in de wedstrijd, door dichtbij de tryline van Zwolle te spelen kwam er een losse bal in het trygebied van Zwolle terecht, Phoenix zag dit meteen en als een valk op zijn prooi werd de bal gedrukt. Met nog een kleine achterstand van 10-12, was er rust.

Zwolle het zwaar, het was volgens Zwolle dan ook de zwaarste wedstrijd in de competitie die zij gespeeld hebben. De tweede helft ging verder waar de eerste helft mee opgehouden was, het spel bleef gelijk op. Zwolle wist een try te drukken waarop Phoenix kon reageren door ook een try te scoren. Zwolle was gebrand deze wedstrijd te winnen en wist Phoenix op de tryline te krijgen. Hier heeft het spel wel 15 min gespeeld, Zwolle kreeg het niet voor elkaar om een try te drukken, zelfs niet met penalty’s 5 meter voor de tryline. Phoenix stond sterk en wist de bal na meerdere pogingen van Zwolle dan ook weg te krijgen. Jammer genoeg kwam een voorwaartse van Zwolle zo goed op snelheid dat hij met de verdediging van Phoenix aan zijn broek, door wist te lopen en een try voor Zwolle te scoren. Phoenix heeft goed gevochten maar het mocht niet baten. Het eindsignaal werd gegeven met een eindstand van 15-26.

Zondag (14 feb) speelt Phoenix in Delfzijl tegen RC Feanster uit Heerenveen.

Back to top button