fbpx
12.7 C
Delfzijl
zaterdag 06 juni 2020
Home Sport Dames Trias weten spannende wedstrijd van Veracles te winnen

Dames Trias weten spannende wedstrijd van Veracles te winnen

Delfzijl – Afgelopen zaterdag speelden de dames van vv Trias voor het eerst in lange tijd weer eens een thuiswedstrijd in de brede school in Delfzijl. Deze keer was de tegenstander Veracles dames 5. De dames van Veracles staan momenteel op de 5e positie, de nummer 2 van de competitie (Donitas) moest dezelfde dag tegen koploper Emmen. Er van uit gaande dat de dames van Donitas zouden verliezen en met het oog op de 2e plek ging Trias voor de 4-0 overwinning.

Net zoals de voorgaande wedstrijd kregen de dames de opdracht mee om vol op serve druk te leveren om zo de tegenstander onder druk te zetten. Helaas leverde dit in de eerste set geen resultaat. Er werden bijzonder veel serve fouten gemaakt, zo kwamen de dames van Veracles makkelijk op voorsprong. Naast de serve liep ook de passing van de dames niet zo lekker als gebruikelijk. De Pass kwam niet aan waardoor spelverdeelster Marjan Bodde veel moest lopen en niet voldoende kon variƫren en de aanvallers niet optimaal konden worden aangespeeld. Deze set werd dan ook verloren, 20-25.

In de tweede set veranderde er qua spel aan eigen kant weinig. Als opdracht werd meegegeven om de punten meer te vieren en meer enthousiasme uit te stralen omdat de dames als gevolg van de teleurstellende eerste set de schouders wat lieten hangen. Naast het ietwat slordige spel aan eigen kant stonden de dames van Veracles erg goed te verdedigen waardoor Trias niet gemakkelijk aan scoren toe kwam. Gelukkig werd deze tweede set wel binnen gesleept, 25-21.

Hopelijk zou deze tweede set de dames voldoende vertrouwen geven voor de volgende. Echter ook in deze derde set veranderde er weinig in het eigen spel. Naast veel serve fouten waren er deze set ook veel aanvalsfouten. Dit gaf de dames van Veracles het nodige zelfvertrouwen en zo ging deze set vrij gemakkelijk naar de tegenstander, 13-25.

In de vierde set zouden de dames alles op alles zetten om er nog een vijf-setter uit te slepen. Deze set kwam de passing beter aan en konden de ballen beter verdeeld worden naar de aanvallers. Ook in de serve werden minder fouten gemaakt. Dit worp zijn vruchten af, de vierde set werd nipt gewonnen met 25-22.

Op naar een spannende vijfde set! Trias had het nodige vertrouwen gehaald uit de vorige set en bleef op gelijke wijze spelen. Minder persoonlijke fouten een meer scores van uit de aanval resulteerde in een set uitslag van 15-11 en dus werd deze spannende wedstrijd gewonnen!

Aankomende vrijdagavond is de tegenstanden opnieuw Veracles. Deze keer reizen de dames van Trias af naar het Willem Alexander Sportcomplex in Groningen, de thuisbasis van Veracles.

Advertenties