Rugbyclub Phoenix wint ondanks een modderig zwaar veld

Havelte – Als men afgelopen zondag uit het raam keek, was het bijna niet voor te stellen dan er nog gerugbyd zou worden. Phoenix is afgereisd naar Havelte om daar tegenover de “Big Stones” te staan. De regen had het veld goed aangetast en enkele plassen waren al zichtbaar op het veld. Al was de temperatuur zeer aangenaam om er een mooie dag van te maken.

Bij de aanvang stond Phoenix goed vertegenwoordigd met 22 spelers en de nodige supporters. Phoenix kon zich in de eerste minuten niet snel genoeg bekend maken met de omstandigheden van het veld en al snel werden de eerste 5 punten gescoord door de thuisspelende ploeg.

Phoenix was nog niet helemaal wakker maar daar kwam niet veel later verandering in. Door goede fases vanuit de scrum werd de tryline van de tegenstander snel bereikt en de eerste punten van Phoenix toegekend waardoor het alweer gelijkspel stond.

Phoenix wist zich steeds beter aan te passen aan de omstandigheden, de thuisspelende ploeg werd geen meter meer gegund. Hierdoor wist Phoenix meerdere tries te scoren. Bij elk spel moment was te zien dat Phoenix steeds sterker in de schoenen kwam te staan. Dit harde werk op deze zware grond is beloond met een eindstand van 5-29 waarmee Phoenix van het veld is gegaan, en een bonuspunt mee naar huis neemt.

Nadat Phoenix gezellig met the Stones in hun clubhuis na hebben kunnen genieten van de modderige wedstrijd onder het genot van een hapje en een drankje is Phoenix huiswaarts gekeerd. Aankomende zondag speelt DRC Phoenix op eigen veld tegen de Groningse studentenclub “GSRC 1”.Back to top button