HavenstadFM programma winnaar DCMA Radio Award 2015

Boekel – Het programma CountryFile van Roel Stäbler, wekelijks te horen bij Havenstad FM, is dit jaar door de Dutch Country Music Association weer uitgeroepen tot Beste landelijke Country radioprogramma. Door dat er steeds meer omroepen zijn die een countryprogramma schrappen uit hun programmering zijn er dit jaar slechts 6 programma’s ingezonden voor deelname aan de radiowedstrijd. Deze inzendingen zijn door een jury, bestaande uit insiders en programmamakers, beoordeeld op: presentatie, samenstelling en techniek. Per onderdeel waren minimaal 10 en maximaal 100 punten te verdienen.

De jury bestond dit jaar uit Ton Sandifort, voormalig bestuurslid van de DCMA, Louis Smeets, oud radioprogrammeur bij de landelijke zenders en voormalig bandleider van de Dixie Aces, Hans Wolters, programmamaker en bluegrass muzikant en Marty van Herk, eveneens programmamaker.

Het programma CountryFile heeft voor de derde opeenvolgende keer de Award toegekend gekregen. Roel Stäbler behaalde in totaal 1055 van de totaal 1200 punten die er toegekend konden worden. Door de jury wordt hij geroemd om zijn heldere presentatie, gevarieerdheid van het programma en evenwichtige techniek.

Wekelijks beleven veel luisteraars op de zondagmiddag van 12 – 14 uur bij HavenstadFM plezier aan 2 uurtjes countrymuziek. Uiteindelijk is dat de mooiste erkenning voor het programma.

Back to top button