Rugbyclub Phoenix strijd voor de derde plaats

Groningen – De laatste weken gaat er een goede griep rond, dit is ook te merken bij Phoenix. Een zuinige 15 spelers stonden klaar in Groningen om daar op een kletsnat veld te spelen tegen Groningen.

Meteen liet Phoenix zien waar ze voor gekomen waren, door na de kick-off veel druk te zetten was de verdediging van Groningen nog niet goed opgesteld. Binnen 5 minuten wist Phoenix een gat in de verdediging te vinden en scoorde de eerste try met conversie. Phoenix bleef gedreven spelen en wist met de scrum spelers vele meters te winnen, door elkaar goed op te blijven volgen wist Phoenix ook de tweede try te scoren zonder conversie. Groningen kreeg de bal niet van het eigen helft, door een penalty van Groningen kwam de bal gunstig te liggen om deze door de posts te scoren. Niet lang daaropvolgend was er rust.

Met inmiddels doorweekte tenues begon Phoenix wat zenuwachtiger aan de tweede helft van de wedstrijd. Vele wissels van Groningen werden ingezet waardoor Phoenix wad behoedzamer werd. Door deze zenuwen begon Phoenix fouten te maken en werd steeds weer 10 meter terug gezet tot dicht aan de eigen tryline. Door goed te blijven verdedigen wist Phoenix aan balbezit te komen. De Fullback van Phoenix wist Groningen te ontlopen en sprintte verder dan de halve veldlengte. Phoenix kreeg hierdoor weer ademruimte en nam het spel weer in handen. Sterk loopwerk bracht Phoenix dicht bij de tryline van Groningen. Snel opvolgende aanvallen doorbrak de verdediging van Groningen waardoor Phoenix de laatste try van de wedstrijd scoorde.

Phoenix staat derde in de Noord-Oost Competitie en moet blijven strijden voor deze plek. Vorige week liet RC Feanster zien dat zij deze plaats ook wel zien zitten.
De eerst volgende wedstrijd speelt RC Phoenix in Delfzijl. Op zondag 6 maart worden The Big Stones uit Havelte ontvangen, Kick-off 14:30.