fbpx
1.2 C
Delfzijl
5 december 2020 23:47

Inschrijven voor derde editie Fivelstadtocht in Appingedam geopend

Appingedam – Het is inmiddels weer mogelijk om je aan te melden voor de derde editie van de Fivelstadtocht die op zaterdag 10 september wordt gehouden. De historisch culturele wandeltocht in het gebied Fivelingo gaat over de afstanden 5,15, 25 en 40 kilometer. De start is in het Oude Raadhuis van Appingedam.

Met ruim 400 deelnemers bij de tweede editie was de organisatie zeer tevreden en ze hoopt dit jaar dat nog meer wandelaars de Fivelstadtocht bezoeken. De starttijden voor de verschillende afstanden zijn enigszins aangepast. Ook is de uiterste binnenkomst tijd verlengd met een half uur tot 17:30 uur.

Het wandelevenement is op de zaterdag van het Landelijk Open Monumentenweekend om zo de culturele en historische achtergronden van de te lopen wandelroutes te accentueren en voor de editie van 2016 is een route westelijk van Appingedam uitgezet.

De route kronkelt – afhankelijk van de te lopen afstand –richting Groningen via wierdedorpen en natuurlijk het Damsterdiep om vervolgens weer in het oude stadscentrum van Appingedam te eindigen. Vanzelfsprekend zijn er enkele verrassende, spraakmakende en (on)herkenbare aspecten uit dit Fivelingogebied te bewonderen waarbij de organisatie uiteraard de grondgedachte van de tocht niet uit het oog zal verliezen: Fivelstadtocht, het historisch cultureel wandelevenement van de provincie Groningen. Meer informatie en opgave via: www.fivelstadtocht.nl.

Volg ons op

10,605FansLike
1,424VolgersVolg
5,230VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten