Rugbyclub Phoenix spreidt haar vleugels en bindt diverse sponsoren aan zich

Delfzijl – Rugbyclub Phoenix gaat het nieuwe seizoen goed in. De sponsorcommissie onder aanvoering van voorzitter Niels Bron wist diverse regionale bedrijven te vinden om sponsor te worden. Misschien wel het meest in het oog springend, is dat de groeiende vereniging in staat is gebleken om Groningen Seaports als sponsor binnen te halen.

DRC Phoenix is sinds een aantal jaren gevestigd op sportpark Tuikwerd. Nu de rugbyclub een permanente plek heeft, is men hard aan de weg aan het timmeren. De club werd jarenlang alleen gesponsord door de landelijke opererende JPB Groep. Met het binnenhalen van Groningen Seaports hoopt voorzitter Bron dat het makkelijker gaat worden om grote en kleine bedrijven als sponsoren binnen te halen.

De rugbyclub, momenteel met het 1e team actief in de 3e klasse Noord- Oost, heeft een bijzondere status in de regio. Het is namelijk de enige rugbyclub in de provincie Groningen die niet gevestigd is in de stad Groningen. De keerzijde hiervan is dat de vijver om talenten uit te vissen ook een stuk kleiner is, echter gaat de rugbyclub dit jaar alweer haar 45e levensjaar in. De stabiele jeugdopleiding weet elk seizoen het 1e team weer te versterken met jonge talenten. Om deze jonge talenten te blijven vinden geeft de vereniging elke jaar tientallen rugby clinics op onderwijsinstellingen in de regio. Met het vinden van kleine en grote bedrijven als sponsor hoopt de vereniging de broodnodige financiële stappen te kunnen maken om als gezonde rugbyclub verder te groeien aldus de voorzitter Bron. Bent u geïnteresseerd in de vereniging of wilt u meer informatie neem dan gerust een kijkje op de website www.rcphoenix.nl

Back to top button