fbpx
-0 C
Delfzijl
30 november 2020 00:13

Rugbyclub Phoenix pakt vierde plaats in de competitie en houdt zicht op de derde plek

Delfzijl – Zondag 19 maart stond de return tegen Feanster op de agenda. Een belangrijke wedstrijd voor de lokale rugbyclub uit Delfzijl, want de Phoenixianen kunnen nog in de top drie eindigen. Daarnaast wilde Phoenix zich wreken voor de eerdere uitwedstrijd. Hoewel Phoenix toen met een forse voorsprong de rust inging zijn alle punten in de tweede helft verspeeld.

De eerste helft begon voorspoedig, al werd wel snel duidelijk dat de wedstrijd niet cadeau gegeven zou worden door de Friezen. Opmerkelijk was dat Phoenix deze wedstrijd liet zien niet alleen over grote, sterke voorwaartsen te beschikken. Dit maakt de Delfzijlsters ook altijd een lastige ploeg om tegen te spelen. Deze wedstrijd lieten de lijnmensen zien ook de trylijn te kunnen vinden. Vooral de laatste try in de eerste helft was een genot voor het rugbyliefhebbend publiek. Het was een combi-natie van sterk lopen, slim lopen en snel passen en vangen door een drietal uit de lijn. Een try die niet één persoon toe te kennen is, maar een goed op elkaar ingespeeld team. Ruststand 19-0 (drie tries, twee conversies).

De tweede helft heeft Phoenix ook de nul weten te houden. De voorsprong resulteerde wel in een aantal egoïstische acties van de Delfzijlsters, waardoor tries die gedrukt hadden kunnen worden niet zijn gedrukt. Desalniettemin zijn er toch nog twee aanvullende tries gedrukt waaronder een pareltje van een try. Wederom door de lijnmensen die elkaar keer op keer wisten te vinden. Eind-stand: 31-0 (vijf tries, drie conversies). De volgende wedstrijd op de agenda is de uitwedstrijd tegen de mannen uit Enschede, ERC ’69, over twee weken op zondag 2 april. Het is de voorlaatste wedstrijd met een grote lading, omdat Phoenix nog als derde in klassement kan eindigen als de laatste twee wedstrijden gewonnen worden.

Volg ons op

10,582FansLike
1,424VolgersVolg
5,232VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten