fbpx
15.2 C
Delfzijl
donderdag 01 oktober 2020
Home Algemeen Rotary Appingedam Delfzijl plant 32 bomen bij voormalige steenfabriek Fivelmonde

Rotary Appingedam Delfzijl plant 32 bomen bij voormalige steenfabriek Fivelmonde

Delfzijl – Rotary Appingedam Delfzijl heeft donderdagochtend samen met een groenbedrijf 32 bomen gepland naast en schuin tegenover de voormalige steenfabriek Fivelmonde. Twintig bomen zijn geschonken door een voormalig directeur/eigenaar van de steenfabriek Jan Hylkema in verband zijn 40-jarig lidmaatschap van Rotary. De andere 12 werden vanuit de Rotary club geschonken.

Bewustwording voor het thema duurzaamheid is ook belangrijk. Daarom wil Rotary International één boom per lid planten, ofwel 1,2 miljoen Rotarians planten wereldwijd een boom.

Rotary International heeft als jaarthema, versterk de clubs, verhoog de humanitaire hulp en versterk het imago. De verbinding tussen deze drie items is duurzaamheid, en dat is de reden waarom duurzaamheid het jaarthema is voor het clubjaar 2017/2018 van Rotary Appingedam Delfzijl. Onze club heeft verschillende bijeenkomsten en acties georganiseerd welke in het teken staan van dit thema.

End Polio Now is een gezamenlijk goed doel van alle Rotaryclubs in de wereld. De afgelopen 3 jaar zijn er totaal maar liefst 22.000 doosjes met tulpenbollen verkocht in Nederland. Rotaryclub Appingedam Delfzijl heeft hier ook aan mee gedaan. Deze actie komt ten einde nu er nauwelijks nog nieuwe Polio gevallen ontstaan, mede door de inzet van Rotary International.  Rotary International zal zich daarom gaan focussen op water, omdat ook dat een wereldwijd probleem is. Rotaryclub Eems Dollard en Appingedam Delfzijl organiseren samen het evenement Wandelen voor Water. Om de twee jaar lopen kinderen uit groep 7 en 8 een sponsorloop meet een rugzak met 6 liter water. Dit jaar heeft dit ruim € 22.000,- opgebracht voor schoonwater-voorzieningen en sanitair voor Stichting Kansarmen Sri Lanka.

Kortom Rotary Appingedam Delfzijl timmert stevig aan de weg. Ze hebben de laatste twee jaar verschillende nieuwe actieve leden mogen verwelkomen. Kijk op www.rotary.nl/appingedamdelfzijl als u dit ook aanspreekt en mogelijk onderdeel vanuit wil maken. Onze clubavonden vinden plaats op Landgoed Ekenstein.

Rotary International is de internationale organisatie met 1,2 leden, die wordt gevormd door de lokale Rotary Clubs. De organisatie omschrijft haar doel als het samenbrengen van beroepsleiders en leiders uit de zakenwereld die humanitaire diensten verlenen, het bevorderen van hoge ethische standaarden in alle beroepen en het helpen bij het opbouwen van goodwill en vrede in de wereld.  Het motto van Rotary is “Service above Self”, waarmee wordt bedoeld: je eigenbelang ondergeschikt maken aan dat van de maatschappij.