Ronkende Pulsejets houden gemoederen in Delfzijl bezig tijdens fly-in (Video)

Farmsum – Bij de Radio Model Vlieg Club Eemsmond (RMVCE) aan de Loodweg in Farmsum vond dit weekend een fly-in plaats. Op het evenement kwamen modelvliegers uit binnen- en buitenland af. Het hoogtepunt van het weekend waren twee Pulsejets die snelheden van 400 km/u kunnen halen.

Zaterdag kwam er van vliegen nog weinig terecht door de wind die vanuit de verkeerde richting waaide. Op zondag waren de omstandigheden ideaal met een gunstige wind en volop zonneschijn.

Doordat de twee Pulsejets het nodige geluid produceerden was er veel bekijks. De Limburger Luuk Zegers, een van de Pulsejets vliegers, was blij met het bekijks. Zegers vliegt al vanaf hij 9 jaar is en reist jaarlijks naar diverse evenementen af.

Zijn toestel, een jet met het zogeheten Delta model, loopt op een mix van petroleum en wasbenzine. Zondag werd er zeker vijf keer met het toestel gevlogen in de omgeving van het modelvliegveld. Bij de laatste keer dat Pulsejets opstegen liep het voor één van de Pulsejets niet helemaal volgens plan. Kort na het lanceren van de jet kwam het toestel naar beneden en kwam in het veld tot stilstand.

Het toestel kwam er met relatief weinig schade van af maar kon de lucht niet meer in. Direct na de mislukte poging ging de Pulsejet van Zegers voor de laatste keer de lucht in. Het bulderende geluid van de jet deed nog één keer zijn ronde waarna het toestel een kleine vijf minuten later ongedeerd landde.

Vanuit Delfzijl kwamen meerdere klachten over het lawaai dat de Pulsejets produceerden. De politie kwam polshoogte nemen om de te kijken of alles volgens de regels verliep. Omstreeks half vijf was het luchtruim boven de Loodweg vrij van modelvliegtuigen en keerde de rust in Delfzijl terug.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1730″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button