Rondvluchten met Dakota tijdens DelfSail

Eelde / Delfzijl – DDA Classic Airlines verzorgt op donderdag 30 juni, vrijdag 1 en zaterdag 2 juli unieke rondvluchten boven DelfSail. De vluchten vertrekken vanaf Groningen Airport Eelde. Bekijk de bonte verzameling van exotische Tall Ships en replica’s van bijzondere schepen tijdens DelfSail vanuit de lucht , een schitterend schouwspel van masten en zeilen in de Delfzijlster haven. Er zijn schoeners, barken, kraken en brikken, van de gigantische viermaster Kruzenshtern tot een replica van het VOC-schip De Halve Maen. Onze Koninklijke DC-3 Dakota verzorgt vanaf Groningen Airport dagelijks 3 rondvluchten van 45 minuten. Op een hoogte van 1400ft (450 meter) hebt u een fantastisch uitzicht op deze majestueuze schepen. Voor de vlucht krijgt u een uitgebreide rondleiding rondom de legendarische DC-3 Dakota ‘Prinses Amalia’ en informatie over de indrukwekkende staat van dienst van dit historische vliegtuig. Eenmaal in de lucht hebt u een adembenemend uitzicht over de Delfzijlster haven en omgeving.

Dakota Experience
De vlucht duurt een 45 minuten en wordt voorafgegaan door een Dakota Experience.  De piloot van de Dakota loopt dan met de passagiers rond het vliegtuig en vertelt onder andere hoe hoogteroeren werken, hoeveel paardenkrachten de zuigermotoren leveren en het levensverhaal van het historische vliegtuig waarmee even later gevlogen gaat worden. Vragen staat vrij voor de passagiers tijdens deze Dakota Experience. Gewapend met deze informatie gaan ze aan boord van de Dakota. In de stoelzak treffen ze een In Flight Magazine aan met veel informatie over de DDA en de legendarische Dakota. De Dakota vliegt op een hoogte van 1.000 voet (ruim 300 meter) zodat het uitzicht door de grote ramen prima is. Het magazine mag als aandenken mee naar huis worden genomen.

De rondvlucht kost, inclusief de Dakota Experience, 175 euro. Vrienden van DDA Classic Airlines krijgen een korting van 25 euro. Reserveren kan via de website www.dutchdakota.nl bij plan-en-boek of per e-mail naar: reserveringen@ddagroup.nl. Telefonisch kan ook: 0320-292316 op dinsdag, woensdag en donderdag tijdens kantooruren. Meer informatie over DDA Classic Airlines en de routes staat op de website www.dutchdakota.nl

Back to top button