Rondvaartboot Damsterveer weer klaar voor het nieuwe seizoen

Appingedam – Afgelopen zaterdag 9 april is de rondvaartboot van Appingedam het Damsterveer weer in het water gelegd na tijdens het winterseizoen op de wal te hebben gelegen bij de firma Rozeboom. De schippers hebben inmiddels een proefvaart gemaakt en alles is weer in gereedheid voor het nieuwe zomerseizoen. Inmiddels ligt de boot weer op zijn vaste plek naast het Paviljoen in Appingedam.

De VVV in Appingedam heeft voor het komende seizoen al weer vele boekingen ingepland. In het seizoen 2015 werden meer dan 5000 passagiers vervoerd en het bestuur van de boot hoopt dat aantal in 2016 te overtreffen, omdat steeds meer toeristen de stad met de hangende keukens weten te vinden.

Ook bij de bijzondere evenementen van dit jaar wordt het Damsterveer ingezet, o.a. tijdens het festival Terug naar het Begin in mei. Daarnaast worden er door de organisatie van het openlucht spektakelstuk Jan Brons is Terug (tweede helft juni) speciale arrangementen ontwikkeld, waarbij het Damsterveer wordt ingezet voor vervoer van toeschouwers naar de speellocatie. En natuurlijk biedt ook DelfSail volop kansen om met het Damsterveer van Appingedam naar Delfzijl vervoerd te worden.

Back to top button