13.2 C
Delfzijl
21 juni 2021 21:46

Brugklassers van Eemsdeltacollege openen projectweek met het thema Tweede Wereldoorlog

spot_img

Delfzijl – In de Molenberg werd vrijdagmiddag de projectweek van de brugklassen voor HAVO en VWO van het Eemsdeltacollege geopend. De week, die duurt tot vrijdag 15 april, staat in het teken van de Tweede Wereldoorlog – bezetting en vrijheid. De leerlingen werden eerst toegesproken door wethouder Jan Menninga van Delfzijl. Hij wees op het blijvend belang van herdenken van oorlogen en het koesteren van vrijheid in Nederland. Na de officiĆ«le opening door de wethouder gaven vijf leerlingen een rap over oorlog en vrede ten beste.

Het hoofdprogramma bestond uit het toneelstuk Issy en Sophius van de Groningse theatergroep De Steeg. Het stuk gaat over twee joodse broers van elf en dertien, die merken hoe hun vrijheid in de eerste jaren van de oorlog steeds meer wordt ingeperkt. In 1942 gaan ze via het Doorgangskamp Westerbork naar het vernietgingskamp Auschwitz, waar ze met hun ouders in de gaskamers worden vermoord. Het was een geschiedenisles op het toneel. Snel gespeeld, serieus, maar soms ook grappig.

De brugklassers van het Eemsdeltacollege gaan een hele week met het thema aan de slag. Zo bezoeken ze het Herinneringskamp Westerbork en maken ze een fietstocht langs oorlogsmonumenten en -herinneringen in de eigen omgeving. Op vrijdag wordt de week afgesloten met een zelf samengestelde tentoonstelling in de kantine van de school in Appingedam.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,257VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
KlussenKlussen
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin

Populaire berichten