fbpx

Rondreizende 3D- printer verbindt Campus Eemsdelta Groningen met ondernemers

Appingedam – Campus Eemsdelta Groningen zoekt verbinding met ondernemers in de regio. Dat gebeurt via een 3D- printer en informatieborden die steeds op een andere locatie in de regio de maquette van de nieuwe campus uitprint. De reis van de 3D-printer is gestart bij het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum en het Theda Mansholt College. De printer is nu als eerste te zien bij Paviljoen Overdiep in Appingedam. Met deze rondreizende tentoonstelling moeten ondernemers en bedrijven zich bewust worden van de mogelijkheden die Campus Eemsdelta Groningen gaat bieden.

‘Bruisend hart voor de regio’
De in aanbouw zijnde campus is meer dan alleen een scholencomplex; het moet een bruisend hart worden voor de hele regio. Wethouder Jan Menninga: ‘Het bedrijfsleven kan er profiteren van kennis en stageplaatsen en het moet een plek worden waar economische activiteiten worden ontplooid.

Ondernemers en bedrijven  moeten weten wat er straks allemaal mogelijk is op het complex. Daarom zoeken we  de verbinding met de ondernemers. Ik ben dan ook blij met het enthousiasme van ondernemer Jenz Verbogt om als eerste de 3D- printer en informatieborden neer te zetten in zijn zaak.’

In paviljoen Overdiep staat de 3D- printer voor het raam en is van buitenaf goed te zien voor het publiek. De printer is bijna 3 weken zonder onderbreking aan het werk om de verschillende gebouwen van de Campus Eemsdelta Groningen uit te printen. Deze gebouwen worden samengevoegd tot één compleet model. De uitgeprinte maquette blijft in de horecazaak en wordt daar tentoongesteld. Op informatieborden wordt uitleg gegeven over Campus Eemsdelta Groningen.

‘Eerste verbindingen zijn gelegd’
Eigenaar Jenz Verbogt van paviljoen Overdiep en bestuurslid van Marketing Stad Appingedam: ‘De eerste verbindingen tussen beroepsopleidingen, middelbaar onderwijs en universiteit zijn gelegd. MKB Eemsdelta trekt Campus Eemsdelta Groningen letterlijk naar binnen!’ De komende weken gaat de 3D- printer naar een andere onderneming. Op de website van Campus Eemsdelta Groningen wordt de locatie bekend gemaakt. Het printen is ook live te volgen via de website: www.campuseemsdeltagroningen.nl/kijkmee

Achtergrond
Op Campus Eemsdelta Groningen is straks ruimte voor 1700 leerlingen van vier scholen: de George Martens School, het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum, het Theda Mansholt College en Noorderpoort. Elk schooltype, havo/vwo, (v)mbo en praktijkonderwijs heeft straks haar eigen gebouw met een eigen ingang. Naast deze drie gebouwen zijn er nog drie gemeenschappelijke gebouwen: Kunst en Science, de werkplaats voor technische opleidingen en het sportcomplex. Het gebied rondom de onderwijscampus wordt ontwikkeld tot een educatief landschap, een ruimte voor recreatie, sport en samenwerkingsvormen tussen de scholen, verenigingen en bedrijven uit de regio. De oplevering van Campus Eemsdelta Groningen in Appingedam staat gepland voor het schooljaar 2022/2023.

Back to top button