fbpx
12.9 C
Delfzijl
maandag 25 mei 2020
Home Agenda tips Rondleidingen door de ingrijpend gerestaureerde Fraeylemaborg

Rondleidingen door de ingrijpend gerestaureerde Fraeylemaborg

Slochteren – Op elke tweede en vierde zondag van de maand wordt er een rondleiding gegeven door de Fraeylemaborg, waarbij speciaal aandacht wordt besteed aan het eeuwenoude gebouw en de huidige restauratie. De rondleiding start in de Kleine Zaal met een powerpoint- presentatie.

Wat weten we over de bouwgeschiedenis van de Fraeylemaborg en wat gaat er allemaal gebeuren tijdens de komende restauratie? Het oudste deel van de borg, het steenhuis, stond er al vóór 1300. Het deed er eeuwen over om uit te groeien tot de prachtige borg met toren die er nu staat. Verspreid door het gebouw zijn hier nog allerlei sporen van te vinden.

Van februari tot en met mei 2020 wordt de borg ingrijpend gerestaureerd. Het hele gebouw staat dan rondom in de steigers, inclusief de toren.  Onder meer wordt meer het dak hersteld, de zolders geïsoleerd en de vele ramen voorzien van ‘monumenten-isolatieglas’. De voet van de borg en het eiland waar het gebouw op staat worden verstevigd. Ook wordt de aardbevingsschade gerepareerd. Tijdens de rondleiding krijgt u meer informatie over dit boeiende proces en kunt u hier en daar achter de schermen kijken.

De eerste rondleiding is op zondag 9 februari. De start is om 13.30 uur en aanmelden is noodzakelijk op tel. 0598-421568.

Advertenties