fbpx
17 C
Delfzijl
zondag 05 juli 2020
Home Politiek Betere kansen voor jonge kinderen in Het Hogeland

Betere kansen voor jonge kinderen in Het Hogeland

Winsum – De gemeente Het Hogeland doet mee aan het landelijk actieprogramma ‘Kansrijke Start’. Daarvoor heeft wethouder Kristel Rutgers afgelopen woensdag het startsein gegeven in het gemeentehuis in Winsum.

Het programma is gericht op betere samenwerking tussen organisaties die betrokken zijn bij de ondersteuning van de eerste duizend dagen van een kind. De komende drie jaar worden er afspraken gemaakt tussen verloskundigen, kraamzorg, jeugdgezondheidszorg, huisartsen en sociale teams. Ook gynaecologen die werken voor inwoners van Het Hogeland zijn bij het project betrokken. Alle samenwerkingspartners waren aanwezig bij de start door Kristel Rutgers. Ze verklaarden zich met enthousiasme te zullen inzetten voor ‘Kansrijke start’.

Het Platform Kansrijke Start Het Hogeland is bedoeld om aanstaande ouders goed voor te bereiden op de zwangerschap; met name ouders die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ook proberen de organisaties medische en sociale problemen bij (aanstaande) ouders, eerder te signaleren en onderling af te spreken hoe bijtijds de juiste hulp kan worden aangeboden. Het project maakt het mogelijk extra huisbezoeken af te leggen. Ouders die extra begeleiding nodig hebben bij de opvoeding kunnen via het project geholpen worden.

De gemeente Het Hogeland investeert in Kansrijke Start omdat kinderen die risico’s lopen dan eerder in beeld zijn en (kwetsbare) gezinnen beter ondersteund kunnen worden.

Advertenties