Roeters schiet ’t Zandt met hattrick langs Rood Zwart Baflo 2

t’Zandt – Na een nederlaag tegen Noordpool en de Fivel moest voetbalvereniging ‘t Zandt het zaterdag in eigen huis opnemen tegen het tweede van Rood Zwart Baflo. Door onder andere een hattrick van Arne Roeters wist ’t Zandt met 4-3 te winnen van de mannen uit Baflo.

’t Zandt begon erg sterk aan de wedstrijd en dit resulteerde dan ook in vele kansen voor de blauwhemden. Ondanks de kansen en het vele balbezit lukte het ’t Zandt niet om vlot de openingstreffer te maken. Het was na 20 minuten uiteindelijk Indikan Rukshan die het leer voor de eerste keer deze wedstrijd achter de sluitpost van Baflo kreeg (1-0).
Na deze openingstreffer bleef ’t Zandt druk zetten, maar schoten van Daniel Smidts, Sander Doorn en Tim Dijkhuis vonden het net niet.
Niet veel later veroorzaakte Doorn een penalty waardoor de ploeg uit Baflo het mocht proberen vanaf elf meter. Vanaf elf meter was het de spits van Baflo die de gasten naast ’t Zandt schoot (1-1). Met deze stand gingen beide ploegen vervolgens de rust in.

Snel na de thee was het Arne Roeters die ’t Zandt weer op voorsprong schoot (2-1). Helaas konden de blauwhemden niet lang van deze voorsprong genieten aangezien Baflo binnen enkele minuten alweer de gelijkmaker binnenschoot (2-2). Baflo kreeg door deze gelijkmaker vleugels en begon de druk op ’t Zandt te verhogen. Een knappe redding van ’t Zandt speler Teun Heuvel zorgden er nog voor dat ’t Zandt naast Baflo bleef. De actie van Heuvel bleek uiteindelijk uitstel van executie te zijn omdat de mannen uit Baflo kort daarna de 2-3 achter de sluitpost van ’t Zandt, Rik Til, schoten.

De elf  ‘t Zandtsters lieten het er niet bij zitten en dit resulteerde vervolgens ook in de gelijkmaker. Uit een hoekschop van Dijkhuis, was het Roeters die zijn tweede van de middag maakte. De thuisploeg bleef druk zetten en uiteindelijk zorgde dat er ook voor dat ’t Zandt even later weer kon juichen. Wederom uit een hoekschop van Dijkhuis  kopte Roeters zijn derde van de middag achter de sluitpost van Baflo.

Volgende week speelt ’t Zandt in Kantens uit tegen het vlaggenschip van KRC.