Roede breekt af van draaiende poldermolen De Dellen in Nieuw-Scheemda

Nieuw-Scheemda – Afgelopen zondagavond is een roede van de molen De Dellen in Nieuw-Scheemda afgebroken. De molenaar bevond zich op het moment in de draaiende molen toen de roede afbrak. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Poldermolen De Dellen is in 1855 gebouwd in ‘t Waar om daar de polder droog te houden. De molen werd door ruilverkaveling en overbodig en in 1985 werd De Dellen verplaatst naar Nieuw-Scheemda.

De molen is in beheer van Molenstichting Midden- en Oost- Groningen. Op dit moment wordt onderzocht waardoor de roede kon afbreken.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2554″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button