RIVM activeert Nationaal Hitteplan vanaf morgen wegens tropische warmte

Nederland – Het RIVM heeft besloten om vanaf morgen het Nationaal Hitteplan te activeren. Ook is er een smogwaarschuwing afgegeven. Het wordt de komende dagen tropisch warm. Morgen wordt het rond de 30 graden in het Noorden, dinsdag gaan de temperaturen richting de 34 tot 36 graden met in het zuiden nog warmer weer.

“Dinsdagavond duurt het even voordat de temperatuur begint de dalen. Tot laat in de avond hebben we hoogzomerse temperaturen van 25 tot 29 graden. Er volgt een drukkend warme nacht waarin de temperatuur langzaam daalt naar 19 tot 22 graden”, vertelt Geert Molema van Meteo Delfzijl.

Het RIVM adviseert om goed te drinken, niet teveel inspanning te verrichten, de schaduw op te zoeken en naar anderen om te kijken. Omdat de zonkracht erg fel is, is het verstandig om verbranding te voorkomen. Het hitteplan en de smogwaarschuwing geleden voor heel Nederland.

Woensdag wordt het ook al warm, maar door het draaien van de wind wordt de warmte snel verdreven. Daarnaast worden er regen- en onweersbuien verwacht.

Back to top button