Rijksmonument aan de Ossenweg in Delfzijl door brand verwoest

Delfzijl – Een grote uitslaande brand heeft in de nacht van maandag op dinsdag een monumentale woonboerderij verwoest. De karakteristieke rietgedekte woonboerderij die z’n oorsprong kent rond het jaar 1850 ging bijna geheel in vlammen op, alleen een deel van het voorhuis staat nog overeind maar heeft wel zware rook en waterschade opgelopen.

Bij de brand ontstond veel vliegvuur. As deeltjes zijn in een groot gebied neer gehaald, deze zijn verder niet schadelijk. Het betreft voornamelijk verbrand riet. De brandweer is tot vroeg in de ochtend bezig geweest met bluswerkzaamheden. Een loonbedrijf heeft de muren van het pand, die op instorten stonden, naar beneden gehaald om te zorgen voor een veilige werkomgeving.

De Ossenweg blijft nog enige tijd gestremd voor het verkeer.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2147″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]


Back to top button