fbpx
1.8 C
Delfzijl
15 januari 2021 16:37

Rijbewijzen ingevorderd na roekeloos rijgedrag

Groningen – Donderdagavond heeft de politie de rijbewijzen ingevorderd van een 21-jarige man uit Groningen en een 25-jarige man uit Slochteren.

Beiden waren, met nog een derde auto, aan het driften op de rotondes op de Gotenburgweg/Osloweg in Groningen. De 25-jarige man raakte de controle over zijn voertuig kwijt en kwam in een slip. Bij het geven van een stopteken door een politieauto ging de 21-jarige Groninger er vandoor en reed daarbij een andere automobilist aan. Van de derde bestuurder, die het niet zo bont maakte, is het rijbewijs niet ingenomen.

De man heeft zich later zelf telefonisch gemeld bij de politie. Zijn identiteit was inmiddels al bekend bij de agenten. Van deze, en van de 25-jarige man uit Slochteren, werd het rijbewijs direct ingenomen voor art. 5 van de Wegenverkeerswet (gevaar/hinder veroorzaken).

Wel kregen alle drie een proces-verbaal voor art.5 en zullen ze worden aangemeld voor een cursus Educatieve Maatregel Gedrag. Het OM zal zich buigen over de hoogte van de boete.

Volg ons op

10,773FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten