fbpx
2.8 C
Delfzijl
26 januari 2021 21:55

Ria van Krieken exposeert in het Stadskantoor van Appingedam

Appingedam – In het stadskantoor (gemeentehuis) van Appingedam zijn vanaf 5 februari t/m 29 maart werken te zien van Ria van Krieken.

Ria van Krieken (Den Haag, 1949) ruilde enige jaren geleden Amsterdam voor Finsterwolde, de grote stad voor een eindeloos stuk land. Ria maakt schilderijen, objecten, kunstenaarsboeken. ”Ik probeer het licht en de ruimte te vangen van de plek waar ik ben. Vlakken, kleur, ritme zijn sleutelwoorden, opgebouwd uit letters en/of materialen. Terwijl ik in mijn ruimtelijk werk veel meer “vertel”.

Hans Dingjan schreef: “Dat een platte kleur diep kan zijn, kleurvelden gaan en komen, dat platte tekst water wordt, lucht of ruimte, dat niets is wat het eigenlijk is, dat alles is een visuele illusie, en dat zie je als je kijkt naar het werk van Ria van Krieken”.
In het Stadskantoor van Appingedam zijn voornamelijk schilderijen te zien.

De schilderijen van Ria zijn te zien in de Kunsthal van het Stadskantoor Appingedam
Het stadskantoor is gevestigd in de voormalige HBS en is te vinden aan de Wilhelminaweg 14 te Appingedam. De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van het stadskantoor. (Ma.- Do.: 8:30 – 16:00 u. en Vr. 8:30 – 12:00 u.)

Volg ons op

10,802FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten