Rein Munniksma benoemd als waarnemend burgemeester Slochteren

Slochteren – De commissaris van de Koning, René Paas heeft vandaag de heer Rein Munniksma benoemd als waarnemend burgemeester van de gemeente Slochteren. De benoeming geldt voor de periode 1 augustus 2017 tot en met 31 december 2017.
De huidige burgemeester van Slochteren, Geert Jan ten Brink is met ingang van 1 augustus benoemd als dijkgraaf van het waterschap Hunze en Aa’s. Op 1 januari 2018 houdt de gemeente Slochteren op te bestaan en gaat deze op in de nieuwe gemeente Midden-Groningen, samen met Menterwolde en Hoogezand-Sappemeer.

Met de benoeming van een waarnemend burgemeester wordt in de continuïteit van de werkzaamheden van de burgemeester voorzien. Het benoemingsbesluit is tot stand gekomen na overleg met de fractievoorzitters en wethouder van de gemeente Slochteren, alsmede die van de gemeente Menterwolde en de burgemeester van Hoogezand-Sappemeer.

Rein Munniksma is al waarnemend burgemeester van de gemeente Menterwolde. Ook deze functie zal hij vervullen tot en met 31 december 2017.

Back to top button