maandag 2 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

Regeling waardevermeerdering stopt op 31 december 2015

spot_img

Regio – Op 18 december jl. heeft het Kabinet ingestemd met het Meerjarenprogramma Aardbevingsbestendig en Kansrijk Groningen van de Nationaal Coördinator Groningen. In het Meerjarenprogramma wordt de aanpak van schadeherstel en het versterken van woningen in het aardbevingsgebied beschreven. Inmiddels is bekend gemaakt dat de huidige tijdelijke waardevermeerderingsregeling voor erkende schades ophoudt op 31 december 2015. Er geldt een overgangsregeling. Centrum Veilig Wonen zal bewoners die schade hebben gemeld op korte termijn door middel van een brief op de hoogte stellen van wijzigingen rondom de waardevermeerderingsregeling.

De huidige tijdelijke waardevermeerderingsregeling stopt per 31 december 2015 en wordt voor het onderdeel schade, tot en met 31 december 2015 met terugwerkende kracht opengesteld voor erkende schadegevallen van meer dan 1000 euro buiten de huidige elf gemeenten in het gebied van het Groninger gasveld (globaal: provincie Groningen). De huidige gemeenten zijn Loppersum, Appingedam, Delfzijl, Eemsmond, Ten Boer, Slochteren, De Marne, Bedum, Winsum, Menterwolde en Hoogezand-Sappemeer.

Om in aanmerking te komen voor deze regeling dient de schade ontstaan te zijn op uiterlijk 31 december 2015. De eigenaar-bewoner dient een melding van deze schade te doen bij Centrum Veilig Wonen op uiterlijk 1 februari 2016. Zodra de schade erkend is – u heeft dan de beschikking over een schade-expertiserapport waarin dit is vermeld – dient de eigenaar-bewoner binnen een maand na datum schade-expertiserapport een aanvraag in te dienen bij het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN) om in aanmerking te komen voor een vergoeding.

Heeft u al erkende schade van meer dan 1000 euro en woont u in de provincie Groningen buiten de elf gemeenten, dan dient u uw aanvraag voor de waardevermeerderingsregeling uiterlijk op 31 januari 2016 (datum poststempel) bij het SNN te hebben ingediend. Voor verdere informatie: www.snn.eu.

Het Meerjarenprogramma biedt ook ondersteuning met verschillende regelingen. Zo ontwikkelt de NCG een nieuwe regeling voor verduurzaming. Het uitgangspunt hierbij is dat woningeigenaren die overlast gaan ondervinden, doordat hun woning moet worden versterkt, een vergoeding kunnen aanvragen voor verduurzamingsmaatregelen (zoals energiebesparende maatregelen). Deze regeling wordt momenteel door de NCG voorbereid.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,268VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
AutoAuto
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
DierDier

Populaire berichten