Recordaantal deelnemers voor cultureel wandelevenement de Fivelstadtocht

Appingedam – Met een recordaantal inschrijvingen van 750 en onder werkelijk ideale omstandigheden beleefden afgelopen zaterdag de wandelaars de zesde editie van het historisch cultureel wandelevenement de Fivelstadtocht.

Onder zonnige omstandigheden vertrokken de deelnemers vanuit het Oude Raadhuis in zuidelijke richting om – afhankelijk van de gekozen afstand – het Hoeksmeer, Dannemeer en Schildmeer gebied te verkennen. De vijf en vijftien kilometer lopers bleven aan de noordzijde van het Eemskanaal rondom het gebied Oling, Ekenstein,Wirdum en Garreweer. Op alle afstanden werden – zelfs nog door lokale bewoners – verrassende wegen bewandeld.

Onderweg als vanzelfsprekend vele mooie statige monumenten en private terreinen die de geschiedenis van het Fivelingo gebied vertellen in en rond de doorkomst plaatsen en streken als er verder waren Garrelsweer, Wittewierum, Luddeweer en Overschild.

Onder het genot van door de organisatie aangeboden versnaperingen en een verder ook in alle wandelfacetten uitstekend verzorgde tocht onttrok zich aan de ogen van de wandelaars een gevarieerd landschap van knusse bos- en waterpartijen alsmede oneindige vergezichten in een wisselend wolkenspel.

Veel onverwachte invalshoeken van het wandelgebied werden belicht en riepen bij de wandelaars mooie herinneringen en soms nieuwe ervaringen op aan het gebied volop in beweging. Dit alles maakt de Fivelstadtocht voor de wandelaars een monumentale belevenis.

Voor meer foto’s en laatste nieuws kijk op onze website www.fivelstadtocht.nl.

Back to top button