vrijdag 30 juli 2021
19.9 C
Delfzijl

Realisatie van wijkpark Kuilsburg een stukje dichterbij

spot_img

Delfzijl – Het plan van Milou van der Heide om op het voormalige terrein van winkelcentrum Kuilsburg een park te realiseren krijgt steeds meer vorm. Deze week zijn er piketten de grond in geslagen op de plekken waar de bomen vanuit de Vestingbuurt worden overgepoot. Deze bomen moeten plaats maken voor nieuwbouw woningen in de wijk.

Het plan voor een park op de locatie van het voormalige winkelcentrum is niet nieuw. In 2007, bij de bouw van de nieuwe huizen aan de Uitwierderweg, werd mondeling toegezegd dat na het verdwijnen van het winkelcentrum er een wandelpark zou komen. Hiervoor is ooit door een landschapsarchitect een ontwerp gemaakt. Dit ontwerp is echter nooit tot volledige uitvoering gekomen, er werden een paar bomen geplant en het carillon is verplaatst. Verder is het altijd een grasveld gebleven.

Milou van der Heide vond het nu wel eens tijd worden dat er iets met het terrein werd gedaan en zocht contact met Jan Beekman van de Bomenstichting en Cor Kappen, die zich onder meer inzet voor een groene Kustweg. Samen zijn ze een bewonersinitiatief gestart en met deze plannen zijn ze naar de gemeente gestapt. De ontwikkeling van het Kuilsburgpark is dus begonnen, er zijn diverse tekeningen gemaakt met een voorlopig ontwerp. De realisatie kan even duren doordat de herontwikkeling van het park moet worden ingepast in de grotere herstructurering van de wijk. Tevens zit er nog veel puin in de grond.

Als alle ideeën worden uitgewerkt zou er in het park een bosperceel, een hondenuitlaatzone, bloemperken, een goed grasveld en een pluktuin, waar cliënten van de naastgelegen Voedselbank ook gebruik van kunnen maken, worden gerealiseerd.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,265VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
DierDier
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten