IVAK organiseert online kunst & cultuur workshops voor basisschoolleerlingen Eemsdelta

Eemsdelta – Pandemie of niet: het IVAK zet zich nog steeds in om zoveel mogelijk inwoners van Eemsdelta deel te laten nemen aan kunst en cultuur. Voor kinderen op de basisschool organiseert het IVAK normaal gesproken fysieke culturele workshops na school, genaamd Toefkes (Delfzijl en Loppersum) en NSA (Appingedam), waarbij kinderen zich kunnen opgeven voor activiteiten zoals striptekenen, vloggen, dansen, ukelele, toneel en meer. Helaas konden deze activiteiten de afgelopen maanden niet doorgaan als gepland vanwege de coronamaatregelen.

Dus werd er vervolgens samen met de workshopgevers gekeken wat er wel mogelijk was en ontstond er een alternatief aanbod: Online Toefkes. Leerlingen konden hierdoor twee keer per week alsnog een culturele workshop volgen, maar dan vanaf hun eigen beeldscherm. De digitale variant bleek een schot in de roos: leerlingen, incl. de ouders en broertjes/zusjes op de achtergrond, deden allemaal enthousiast mee en konden hierdoor even ontsnappen aan de huidige realiteit van de lockdown. De vele positieve reacties hebben ertoe geleid dat er ook de komende weken, van 22 maart t/m 15 april, weer Online Toefkes en NSA georganiseerd zullen worden.

Vanaf woensdag 10 maart kunnen basisschoolleerlingen uit de gehele gemeente Eemsdelta zich weer inschrijven voor de online activiteiten, via: https://ivak.net/toefkes/. Vanwege het succes van de afgelopen editie is besloten om het aanbod nog verder uit te breiden, zodat er nog meer kinderen mee kunnen doen.

Back to top button