fbpx
2 C
Delfzijl
25 januari 2021 14:14

Reactie Groninger Bodem Beweging op nieuw onderzoek Gronings Perspectief

Loppersum – Jelle van der Knoop, voorzitter van de Groninger Bodem Beweging (GBB), over het rapport ‘De sociale impact van de gaswinning in Groningen: Stand van zaken, meting maart 2020’:

Blij met adviezen over ondernemers
“In het meest recente onderzoek van Gronings Perspectief is terecht ook aandacht voor de ondernemers in het aardbevingsgebied. De onderzoeksresultaten bekrachtigen de dringende oproep aan TCMG en Tweede Kamerleden die wij namens mkbers deden via de ‘Notitie De noodklok luidt voor het MKB in het aardbevingsgebied’. In de GBB-krant, die vorige week verscheen, zijn ook diverse verhalen van gedupeerde ondernemers en hun problematiek te lezen. We zijn erg blij dat ook Gronings Perspectief adviseert om passende maatregelen te treffen voor ondernemers, vooral voor hen die een eigen bedrijfspand bezitten. Waardedaling, aan vastgoed gerelateerde onkosten en de tijdsinvestering en verstoorde bedrijfsvoering zijn onderwerpen waar regelingen voor opgetuigd dienen te worden. Wij gaan daar dan ook graag samen met onze MKB-werkgroep over in gesprek met het IMG.” (Vanaf 1 juli gaat de TCMG over in de IMG. Handelde de TCMG alleen fysieke schade af, de IMG vergoedt alle soorten schade.)

Waardering voor de Groninger Bodem Beweging
“Verder vinden we het mooi om te zien dat bewoners ons vertrouwen. Dat is een grote waardering voor al onze vrijwilligers. Onze leden gaven vorig jaar in een enquête*aan tevreden te zijn over de vereniging. Al met al bevestigen de resultaten van beide onderzoeken dat de GBB goed werk verricht voor alle gasgedupeerde Groningers.”

Volg ons op

10,801FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten