Raad Appingedam neemt motie van treurnis aan: ‘de vlag hangt halfstok’

Appingedam – De gemeenteraad van Appingedam heeft in de vergadering van 23 mei 2018 een motie van treurnis aangenomen waarin ze haar ongenoegen uit over het gedeeltelijk stoppen van de versterkingsopgave.

De motie is unaniem door alle partijen in de raad, Gemeentebelangen Appingedam, CDA, SP, ChristenUnie, PvdA en D66 aangenomen. De motie is een oproep aan het kabinet en de leden van de Tweede Kamer.

Fractievoorzitter Iwan Poucki van Gemeentebelangen heeft het initiatief genomen voor deze motie: “Ruim een maand geleden heeft deze raad unaniem een motie aangenomen met een oproep om de versterking door te zetten. Dat was na het besluit tot het verlagen van de gaswinning. We zijn nu genoodzaakt om opnieuw met een motie te komen, nadat het bestuurlijk overleg met minister Wiebes over de voortgang van de versterkingsopgave gisteren is geknapt. De inwoners in het aardbevingsgebied en in Appingedam in het bijzonder, blijven in onzekerheid en het vertrouwen in de Rijksoverheid loopt opnieuw een forse deuk op. Voor ons hangt de vlag inmiddels halfstok! Ik ben blij dat deze motie opnieuw raadsbreed is aangenomen. We roepen het kabinet en de leden van de Tweede Kamer op om van minister Wiebes te eisen dat de versterkingsopgave onverkort en met spoed wordt vervolgd. De inwoners van deze regio en van onze stad hebben daar recht op!”

Back to top button