13.2 C
Delfzijl
21 juni 2021 21:52

MuzeeAquarium heropent zaterdag 2 juni haar deuren

spot_img

Delfzijl – Een jaar later dan gepland gaat aanstaande vrijdag 1 juni de officiële opening plaats vinden van het vernieuwde MuzeeAquarium in Delfzijl. Zaterdag 2 juni is het MuzeeAquarium weer toegankelijk voor publiek. Op deze dag zal de toegang gratis zijn.

Het museum moest twee jaar geleden nood gedwongen sluiten in verband met de dijkverbetering. Het oude pand werd gesloopt en aan de andere zijde werd het vernieuwde MuzeeAquarium gebouwd in het voormalig subtropisch zwembad Aquariom. Op de plek van het oude wedstrijdbad wordt nu de scheepvaartafdeling ingericht. Op de plek van het subtropisch bad is de archeologische tak van het museum ingericht met hét pronkstuk van het museum: het hunebed van Heveskes.

Na veel tegenslagen kijkt museum directeur Cynthia Heinen uit naar de opening. ‘De laatste week wordt het nog even aanpoten voor de vele vrijwilligers, de tentoonstellingen moeten worden ingericht, aannemers zijn nog bezig met de het aanleggen van de laatste installaties’, aldus Heinen. Ook in de Duitse bunker uit de Tweede Wereldoorlog wordt nog hard gewerkt, de vissen voelen zich al hellemaal thuis in hun vernieuwde onderkomen.

Het vernieuwde MuzeeAquarium is niet meer zoals vroeger een verzameling objecten, maar vertelt de ‘Verhalen van Delfzijl’ en de geschiedenis van ruim 5500 jaar menselijke bewoning in de Eemsdelta.

Ook nieuwsgierig geworden naar het resultaat ? kom dan aanstaande zaterdag 2 juni naar het MuzeeAquarium waar belangstellenden voor een dag gratis kunnen rondkijken.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,257VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
DierDier
WonenWonen
AutoAuto
TuinTuin
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten