fbpx
22.3 C
Delfzijl
maandag 21 september 2020
Home Economie Qbuzz biedt opnieuw werk-leertraject aan

Qbuzz biedt opnieuw werk-leertraject aan

Groningen – Qbuzz is opnieuw op zoek naar buschauffeurs in de dop. In september 2018 start namelijk een tweede klas met de BBL-opleiding. Geïnteresseerden kunnen nu solliciteren. De studenten worden in één jaar tijd in de praktijk opgeleid tot vakbekwaam buschauffeur, met een volwaardig mbo niveau2-diploma. De opleiding is een unieke samenwerking tussen Qbuzz, Noorderpoort en Oosterpoort opleidingen. In februari 2018 zijn de eerste vijftien studenten al bij Qbuzz gestart met hun BBL-opleiding.

Binnen een jaar de bus op als echte vakman- of vrouw
Na het halen van het bus rijbewijs bij Oosterpoort opleidingen gaan de studenten een aantal dagen per week op de bus rijden, begeleid door een praktijkopleider van Qbuzz. Hierdoor raken ze vertrouwd met het rijden in een dynamische omgeving én doen ze ervaring op met alle andere taken die bij hun gastheerschap op de bus horen, zoals de omgang met reizigers. Op deze manier worden de studenten in een jaar tijd vakkundig opgeleid tot een echte vakman/vakvrouw op de bus.

In de schoolbanken
Noorderpoort zorgt voor de theoretische ondersteuning van de opleiding. Eén dag per week zitten de studenten in de schoolbanken. Noorderpoort geeft lessen in onder andere Nederlands, Engels, Duits en rekenen. Ook komt de theorie vanuit de praktijk bij Qbuzz aan bod. Studenten krijgen antwoorden op vragen zoals: hoe wordt een dienstregeling gemaakt, wat moet ik doen bij een schade en wat zijn de ambities van Qbuzz op het gebied van duurzaamheid?

Selectieprocedure
Geïnteresseerden kunnen solliciteren door hun CV en motivatiebrief vóór 8 juni 2018 te sturen naar BBL@qbuzz.nl. Hieruit wordt een eerste selectie gemaakt. Daarna volgt een capaciteitentest en een gesprek met Qbuzz en Noorderpoort. Ook hoort het aanvragen van een verklaring omtrent gedrag, een rijtest en een assessment bij de selectie.