Provincie ondersteunt constructiebedrijf Hovécon bij aanschaf duurzame en innovatieve machine

Farmsum – De provincie Groningen ondersteunt constructiebedrijf Hovécon uit Delfzijl met een subsidie van 50.000 euro voor de aanschaf van een duurzame en innovatieve machine.

Hovécon BV (voorheen Bakker Constructiebedrijf) is sinds 1984 gevestigd in Delfzijl en gespecialiseerd in constructie, apparatenbouw en technische dienstverlening. Het bedrijf gaat investeren in een nieuwe, volledig elektrisch aangedreven zet/kantbank. De machine is geschikt voor het zware segment (300 ton) en heeft een til- en kantelhulp om de medewerkers te ontlasten. De machine heeft een tot 30% snellere werking, verbruikt 50% minder energie en levert aanzienlijk minder afval. De machine is uniek voor de provincie Groningen. Directeur/eigenaar Homme van der Veen is enthousiast over de nieuwe aanwinst: “Voor klanten met specifieke wensen kunnen we nu meer gespecialiseerde constructies, apparaten en machine-onderdelen maken en bewerken. Hierdoor hoeven we minder werk uit te besteden en zijn we minder afhankelijk van toeleveranciers.” De investering levert twee nieuwe arbeidsplaatsen op.

Groen en innovatief
Gedeputeerde Patrick Brouns: “De provincie Groningen ondersteunt graag dit soort groene en innovatieve plannen van het mkb. Met de investeringen kunnen bedrijven meer werk aan en komen er meer banen bij. Bovendien wordt hun bedrijfsvoering duurzamer.”

Innovatief en Duurzaam MKB
De subsidie komt uit de regeling Innovatief en Duurzaam MKB, onderdeel van Groningen@Work, het programma economie en arbeidsmarkt van de provincie Groningen. Met deze regeling stimuleert de provincie Groningen innovatie, duurzame ontwikkeling en werkgelegenheid bij het regionale bedrijfsleven.

Back to top button