10.1 C
Delfzijl
22 april 2021 17:12

Provincie Groningen heeft een online Kwaliteitsgids

Provincie Groningen – De provincie Groningen heeft veel bijzondere landschappen, ruimtelijke kwaliteiten en erfgoed. Het is de gezamenlijke verantwoordelijkheid van gemeenten, waterschappen en provincie om deze waarden te behouden en verder te ontwikkelen. In een nauwe samenwerking is nu een prachtig digitaal instrument ontwikkeld dat hieraan kan bijdragen: de Kwaliteitsgids. “Praten over de kwaliteit van het landschap is soms wat lastig. Maar als je eenmaal in het landschap zelf staat, is het zonneklaar wat je bedoelt”, zegt gedeputeerde Henk Staghouwer. “De kwaliteitsgids heeft hetzelfde effect.”

Goede ruimtelijke plannen

Door samen op te trekken als het gaat om behoud, versterking en ontwikkeling van de ruimtelijke kwaliteiten van Groningen, bereik je meer. De kwaliteitsgids kan gebruikt worden door iedereen die ruimtelijke plannen ontwerpt, ze beoordeelt of uitvoert.

Inspiratiebron

De website www.kwaliteitsgidsgroningen.nl dient als inspiratiebron en kennisplatform om goede ruimtelijke plannen te maken. Plannen waarin ruimtelijke kwaliteit, landschap en cultuurhistorie het uitgangspunt vormen voor het blijven ontwikkeling van het karakter en de identiteit van Groningen. Gedeputeerde Fleur Gräper – Van Koolwijk: “En dat is van essentieel belang om ons thuis te blijven voelen in onze provincie. Ons erfgoed staat onder druk onder andere door gaswinning en teruglopende bevolkingsaantallen. De kwaliteitsgids is een prima instrument om ons te ondersteunen. De gids biedt veel informatie, visies en voorbeeldprojecten. Alle gemeenten en waterschappen in de provincie Groningen kunnen zelf projecten aan de Kwaliteitsgids toevoegen en met anderen delen.”

Samen werken aan kwaliteit

De online Kwaliteitsgids is vandaag gelanceerd tijdens een feestelijke bijeenkomst. De website is nu door iedereen te raadplegen. De provincie praat verder met gemeenten en waterschappen over een nieuwe manier van werken om samen het cultureel erfgoed, de ruimtelijke kwaliteiten en het landschap van Groningen te beheren, bewaren en verder te ontwikkelen. Een werkwijze gericht op samenwerking tussen overheden en partners in het veld, waarbij een kwalitatieve benadering centraal staat.

Volg ons op

11,078FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
WonenWonen
DierDier
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen

Populaire berichten