fbpx
1.6 C
Delfzijl
18 januari 2021 07:30

Gemeente Delfzijl draagt € 30.000,- bij voor het vernieuwen accommodatie vv Holwierde

Holwierde – De gemeente Delfzijl steunt voetbalvereniging Holwierde bij hun voornemen om de accommodatie op hun terrein te vernieuwen en stelt een subsidie van € 30.000,- beschikbaar. Wethouder Jan Menninga: “Het sportpark Katmis, waarop vv Holwierde speelt, is een waardevolle sportvoorziening voor Holwierde. Die willen we daarom graag behouden. Het komt zowel de sport ten goede alsook de sociale functie die de vereniging heeft en de uitstraling van het sportpark.”

Totale investering € 90.000,-

De totale investering van de vernieuwing van de accommodatie bedraagt € 90.000,-. Door zelf geld op te halen en subsidieregelingen heeft de vereniging een bedrag van € 60.000 tot haar beschikking. De gemeente vult dit bedrag aan.

Actieve vereniging

De voetbalvereniging neemt deel aan de competitie van de KNVB. Daarnaast wordt een groot aantal recreatieve activiteiten voor de leden georganiseerd. Dit laat zien wat de vereniging voor het dorp betekent.

Behoud van sportvoorzieningen

Recentelijk droeg de gemeente ook bij aan de verbetering van de accommodatie van tennisvereniging Watec in Wagenborgen en startte de aanleg van een kunstgrasveld op Sportpark Oldencate in Spijk. De gemeente vindt het van groot belang om sportvoorzieningen te behouden die passen bij haar dorpen.

Volg ons op

10,776FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten