zaterdag 23 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Provincie draagt bij aan crowdfunding culturele projecten

Groningen – De provincie Groningen gaat een bijdrage leveren aan culturele projecten die gebruikmaken van crowdfunding via de website voordekunst.nl. Projecten die worden gefinancierd met crowdfunding krijgen hun inkomsten vooral via particuliere donateurs, die elk een kleine bijdrage leveren. De bijdrage van de provincie geldt voor Groningse culturele projecten die worden aangeboden via de website voordekunst.nl en nog financiering tekort komen. De provincie draagt maximaal 25 procent van het benodigde bedrag bij. In totaal is hiervoor ruim 28.000 euro beschikbaar.

Met de bijdrage aan crowdfunding wil de provincie kunstenaars en culturele instellingen stimuleren om gebruik te maken van deze manier van fondsenwerving en particulieren oproepen om hieraan bij te dragen. Tot nu toe hebben al tientallen Groningse makers en instellingen gebruik gemaakt van de mogelijkheden van voordekunst.nl. Volgens de provincie is crowdfunding een manier om het publiek meer te betrekken bij culturele projecten. Voordekunst verwacht dat het met het beschikbaar gestelde budget vanuit de provincie voor nog meer culturele initiatiefnemers aantrekkelijk wordt om crowdfunding in te zetten.

Voordekunst

Voordekunst is een platform voor crowdfunding voor de culturele sector. Donateurs kunnen via voordekunst.nl direct en gemakkelijk bijdragen aan culturele projecten. Bijdragen kan al vanaf 10 euro. Inmiddels zijn dankzij Voordekunst al meer dan 2.400 campagnes succesvol gefinancierd en hebben er ruim 140.000 donateurs hun steentje bijgedragen. Groningse campagnes zijn te vinden op www.voordekunst.nl/groningen . Sinds 2012 werkt Voordekunst samen met de Kunstraad Groningen.

Voorwaarden

De Kunstraad Groningen verleent namens de provincie en de gemeente Groningen subsidies op het gebied van kunst en cultuur en werkt samen met de Stichting Voordekunst. De Kunstraad toetst of de projecten van Voordekunst voldoen aan de voorwaarden van de provincie. Voorwaarde voor de bijdrage van de provincie is dat het gaat om projecten van Groningse initiatiefnemers of projecten die plaatsvinden in Groningen. De projecten mogen niet al op een andere manier van de provincie Groningen subsidie hebben ontvangen. De provincie draagt maximaal 25 procent van het benodigde bedrag bij.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,307VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
KlussenKlussen
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto