5.4 C
Delfzijl
6 mei 2021 23:27

Protestactie tegen de miljoenenwinst van Centrum Veilig Wonen in Appingedam

Appingedam – Groninger Bodem Beweging hield vrijdagochtend een protestactie bij het kantoor van Centrum Veilig Wonen in Appingedam. De actie werd gehouden na dat vorige week bekend werd dat het CVW vorig jaar een winst heeft geboekt van 2,4 miljoen euro.

‘De ‘winst’ van het CVW is een symptoom van de gekte in dit gebied. Een volledig verval van normen en waarden is hier gaande wat betreft de gaswinning en de gevolgen daarvan. Het is immers bloedgeld wat het CVW binnenharkt’. Aldus Kleijer.

De GBB wil dat de overheid de volledige regie krijgt over de afhandeling van de aardbevingsschade. Particuliere organisaties die winst maken over de ruggen van de gedupeerden moeten weg.

Gouden koffer

Tweede Kamerlid Sandra Beckerman van de SP was ook aanwezig bij de actie. Beckerman had een gouden koffertje meegenomen daarop staat ‘2,4 miljoen euro’. Deze werd samen met gedupeerde Jannie Knot overhandigd aan directeur Peter Kruyt van het CVW. ‘We komen symbolisch ons geld terughalen’, aldus het Sandra Beckerman.

Jannie Knot had een eigen bedrijf dat in 2016 ontruimd moest worden vanwege acute aardbevingsschade. Jannie krijgt haar enorme schade niet vergoed. Ze eten  nu al een jaar lang alleen maar boterhammen met pindakaas. Ze heeft geen enkele rode cent meer. Jannie smeert boterhammen en het CVW smeert ‘m met het geld.’

Na afloop van de protest actie ging Jannie samen met Beckerman, en raadslid Hans Warink van de gemeente Loppersum met het CWV om tafel. In dit gesprek werd toegezegd dat Jannie vandaag nog voorschot van 30.000 euro ontvangt. Dat er vandaag betaald word heeft verder niks met de actie van vandaag vandoen. De  zaak van Jannie kwam vorige week aan bod tijdens het bezoek van de Kamercommissie EZ die een bezoek bracht aan de regio.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,290VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
DierDier
WonenWonen
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten