fbpx
21.2 C
Delfzijl
zondag 20 september 2020
Home Sport Proostmeerloop Wagenborgen op zaterdag 1 september

Proostmeerloop Wagenborgen op zaterdag 1 september

Wagenborgen – Op zaterdag 1 september vind zestiende editie van de Proostmeerloop in Wagenborgen plaats.  Een hardloopwedstrijd over tien kilometer (2 x 5 kilometer) en een recreatieve loop over 5 kilometer. Voorafgaand aan de seniorenloop is er de Kidsrun voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Voorinschrijving is mogelijk via de website www.proostmeerloop.nl.

Inschrijven op de dag zelf
De kinderen starten vanaf 15.45 uur (afhankelijk van hun leeftijd) en de senioren starten om 17.00 uur. Inschrijven kan voor de kinderen tot 15.15 uur, terwijl de senioren tot 16.30 uur in sporthal Weerland kunnen inschrijven.

Kinderopvang
Kinderdagverblijf De Vrijbuiter biedt de mogelijkheid om op de kinderen te passen terwijl u meedoet aan de Proostmeerloop. Bij belangstelling kan hiervoor aangemeld worden via de website.

Muziek en dans op de route
The Blue Silver Jazzband en In Bloom zullen de lopers muzikaal aanmoedigen op de route, terwijl Dansgroep Like This bij de start/finish o.a. een warming up zal verzorgen. Kinese Fysiotherapie zal ook dit jaar de massage’s in de sporthal verzorgen.

Route
De start en finish is bij de kerk, Hoofdweg 41 in Wagenborgen. De route van de loop gaat door het dorp en om het Proostmeer. Van 12.00 tot 18.00 uur is er aan de H.L. Emmensweg en Troostlaan een braderie en een oldtimershow.