Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen steunt 32 cultuur- en natuurprojecten voor ruim € 121.500

Het Hogeland – Het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen heeft in het eerste kwartaal van 2021 32 projecten met een financiële bijdrage gesteund. In totaal is € 121.548 toegewezen aan bijzondere cultuur- en natuurprojecten in de provincie.

Het is elk kwartaal mogelijk om een aanvraag in te dienen. De criteria waar een aanvraag aan moet voldoen, zijn te vinden op de website van het Cultuurfonds. De volledige lijst met toekenningen uit deze eerste ronde van 2021 is te vinden op Toewijzingen eerste kwartaal 2021 Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen

Enkele projecten die kunnen rekenen op een bijdrage:

Opera op het Hogeland, Cavalleria Rusticana
Stichting de Oranjerie, een gezelschap gericht op de bevordering van bijzondere muziekproducties, krijgt een bijdrage van € 5.000 voor de uitvoering van de opera Cavalleria Rusticana van Pietro Mascagini in de periode van 17-22 augustus 2021. Bijzonder aan de uitvoering is de locatie, grote boerderij De Buitenhof tussen Bedum en Middelstum, en de samenwerking tussen professionals en goede amateurs.

Theaterproductie Hamlet, (keuken)prins van Denemarken
Stichting Jonge Sla kan rekenen op een bijdrage van € 5.000 voor de theaterproductie Hamlet, (keuken)prins van Denemarken. Met deze productie wil Stichting Jonge Sla het eeuwenoude verhaal van Shakespeare overbrengen aan kinderen en jongeren in de leeftijd van 10 tot 14 jaar oud. Ten onrechte wordt het oeuvre van Shakespeare vaak als zwaar en moeilijk geduid. Door Hamlet aan deze doelgroep aan te bieden wil Stichting Jonge Sla een jong publiek juist vroeg laten kennismaken met deze klassieker. De toekenning wordt mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het De Graaf-Drijvers Fonds, één van de CultuurFondsen op Naam van het Prins Bernhard Cultuurfonds in Groningen.

Podcastserie archeologie in het landschap van Groningen
Stichting Erfgoedpartners krijgt een bijdrage van € 5.000 voor de digitalisering in tekst en beeld van twintig belangrijke archeologische objecten en/of locaties in de provincie Groningen en het maken van een serie korte podcasts over tien van deze plekken. Groningen heeft een eeuwenoud cultuurlandschap vol waardevolle archeologische plaatsen en Erfgoedpartners wil hiermee een groter publiek interesseren voor archeologie en landschap in deze provincie. Door de vele partijen die zijn betrokken, is er een breed draagvlak gecreëerd.

Back to top button