fbpx
12.8 C
Delfzijl
woensdag 23 september 2020
Home Algemeen Prijswinnaars Verbindende Kunst bekend

Prijswinnaars Verbindende Kunst bekend

Termunterzijl – Op zondag 24 september zijn er in het Visserijmuseum prijzen uitgereikt aan de prijswinnaars van Verbindende Kunst mdf-figuren met het thema ‘het gevoel van Termunten/Termunterzijl.’ De jury gaf aan dat het erg leuk is om te zien dat ieder zijn eigen creatieve vaardigheden heeft gebruikt om er een mooi kunstwerk van te maken. Er is gekeken naar materiaalgebruik, kleur, diversiteit, maar vooral ook naar hoe het thema met de mdf-figuren is verwerkt.

De eerste prijs bij de volwassenen ging naar Annie de Boer uit Delfzijl, de tweede prijs naar Toos van der Paard, Termunterzijl, de derde prijs is voor Juliette den Teuling, Termunterzijl en er was een aanmoedigingsprijs voor Hilda Thomas uit Loppersum. Jasmijn Wolswijk uit Termunten won de 1e prijs voor de categorie 13-18 jaar en voor Annemarie van Ree en Sanne van Ree uit Midlaren is de 1e en 2e prijs in de categorie 0-12 jaar.

Ook zijn er prachtige kleurplaten ingeleverd. In de categorie 0-6 jaar is de eerste prijs voor Jolien Helder uit Delfzijl. In de categorie 7-12 jaar is de eerste prijs voor Mara Smit uit Schildwolde, de tweede prijs voor Zara Leitscher uit Appingedam, de derde prijs voor Sanna Smit uit Schildwolde. Inez Leitscher uit Appingedam en Lianne Korhorn uit Spijk kregen een aanmoedigingsprijs.

Alle ingeleverde kunstwerken van Verbindende Kunst worden geëxposeerd in het Visserijmuseum in Termunterzijl. Voor het ophalen van prijzen kan een afspraak gemaakt worden via 06-46354781.