Presentatie cultuurproject Kroniek van Overschild

Overschild – Woensdagavond 22 januari om 20.00 uur organiseren de gemeente Midden-Groningen en ‘De Verhalen van Groningen’ in dorpshuis de Pompel (Meerweg 16, Overschild) een informatieavond over het project ‘De Kroniek van Overschild’.

Vanuit dit project wordt een documentaire over Overschild gemaakt. Tijdens de avond kunnen inwoners van Overschild op informele manier kennismaken met de nieuwe wethouder voor gevolgen gaswinning José van Schie en Erik Drenth, wethouder voor cultuur. De eerste beelden van de documentaire worden dan ook vertoond. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

De Kroniek van Overschild
In het dorp Overschild moeten bijna alle woningen door aardbevingsschade versterkt en/of gesloopt en opnieuw gebouwd worden. Overschild ondergaat de komende jaren een enorme metamorfose. De gemeente heeft ‘De Verhalen van Groningen’ opdracht gegeven om ontwikkelingen in Overschild in beeld en in woord vast te leggen in een of meer herinneringsdocumenten. De Kroniek van Overschild is een kunstproject waar alle inwoners van Overschild een hoofdrol in spelen. Inwoners en huizenbezitters van het postcodegebied Overschild vormen zelf het inspirerende materiaal, of leveren het fysiek aan voor de kunstwerken. Een dorp is een optelsom van individuele geschiedenissen, ervaringen en emoties in relatie tot de omgeving. Iedere inwoner heeft zijn eigen Overschild, de gemene delers hierin vormen samen de identiteit van het dorp.

De Kroniek van Overschild is één van de projecten uit de Structuurvisie van Overschild en wordt gefinancierd vanuit het Nationaal Programma Groningen (NPG).

Back to top button