zaterdag 23 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

41 nieuwe scholingstrajecten in de bouw en techniek

Regio – Samenwerkingsverband Werk in Zicht heeft 41 nieuwe scholingstrajecten toegevoegd in de sector bouw en techniek. Ook zijn er 6 nieuwe opleiders. In totaal zijn er nu 64 trajecten beschikbaar en 13 opleiders gecontracteerd in de gehele arbeidsmarktregio. De trajecten leiden allemaal direct op naar werk óf schakelen voor op een Mbo-opleiding. Coaches en consulenten uit de hele regio kunnen nu kandidaten aanmelden voor deze trajecten.

Voorwaarden trajecten
Alle opleiders en scholingstrajecten moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen. Dit borgt de kwaliteit van scholing en zorgt dat opleiden leidt naar werk. Er is bijvoorbeeld informatie opgenomen over de inhoudelijke eisen, werkkleding, certificaten en baangarantie.

De keuzecarrousel
Ook is het nu mogelijk om op 10 verschillende plekken in de regio een keuzecarrousel te volgen. Een  kandidaat volgt een keuzecarrousel als hij of zij wil ontdekken welk beroep een goede match is. Gedurende 1 tot 3 weken wordt kennis gemaakt met diverse beroepen zodat iemand een voorkeur kan ontdekken. De variatie is enorm wat betreft aanbod, sectoren, doelgroep en tijdsduur. Na het volgen van een keuzecarrousel stromen kandidaten sneller door naar een scholingstraject.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,306VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
DierDier
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
AutoAuto